Educatekst vof

Tekstproductie, redactie en projectmanagement

Over ons

 

Reynier Molenaar

In 1990 zijn we samen een redactiebureau begonnen, waar ik geleidelijk aan een belangrijker taak kreeg toebedeeld (aanvankelijk deed ik slechts de boekhouding en wat proefleesopdrachten). Inmiddels ben ik al vele jaren actief als bureauredacteur voor uitgeverijen als Springer, ThiemeMeulenhoff en Bohn Stafleu.

Ik heb altijd een literaire ambitie gehad, maar het is er nooit echt van gekomen. Wel heb ik altijd geschreven. Inmiddels is er een boekje over architectuur verschenen (waarvoor Norma haar naam heeft geleend) en een kinderboek over China, dat ik samen met Norma schreef. Verder probeer ik nog een werk gepubliceerd te krijgen over de oorsprong van de Zwarte Madonna en is mijn kinderboek over Australië net af. Met Norma ben ik bezig een kinderboek te schrijven over filosofie. Vanwege onze drukke werkzaamheden is dit ons gezamenlijke langetermijnproject.

Mijn sterke punten zijn kennis van communicatie (hoe breng je een boodschap over op de doelgroep), het schrijven van humoristische teksten en redactionele vaardigheden (hoe schrijf ik goed lopende teksten in zuiver Nederlands).

Ik ben minder goed in werken onder extreme tijdsdruk en in het opbouwen van een netwerk, en acquisitie ligt mij ook niet. Deze website is mijn bescheiden bijdrage.’

 

 Norma Montulet

‘Ik ben de pionier van het eerste uur en heb het bureautje (dat toen pesterig Teskt heette) in enkele jaren uitgebouwd tot de bloeiende Vof die het nu is.  De specialisatie van ons bedrijf is min of meer vanzelf ontstaan doordat we relatief gezien veel opdrachten uit de hoek van de educatieve uitgeverijen kregen. Maar een specialisatie houdt ook in dat je vaak hetzelfde soort werk voor je neus krijgt, dus ben ik er dingen bij gaan doen. Bijvoorbeeld het schrijven voor het blad Filosofie, waarin ik mijn ervaringen met filosofie voor kinderen kwijt kan. Verder ben ik tegenwoordig in het onderwijs werkzaam, waardoor de redactionele werkzaamheden helaas beperkt worden.

Mijn sterke punten zijn kennis van de uitgeefwereld, didactische kennis, feeling met de wereld van kinderen en hun denken, capaciteit om onder druk te presteren, het vermogen om in een tekst een duidelijke structuur aan te brengen, en snel het probleem van een tekst of boek te doorgronden.

Mijn zwakke punten zijn mijn gebrek aan aandacht voor de zakelijke kant van de onderneming, en soms oog voor de details.’

 

Copyright © Educatekst 2009