Educatekst vof

Tekstproductie, redactie en projectmanagement

TEKSTBLAD

Tekstblad is een tijdschrift over tekst en communicatie. Zie de website.

Links

Om op de hoogte te blijven van het redactievak, hier wat tips:

SCHRIJVEN VOOR INTERNET

Belangrijk in een snel veranderende wereld is op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Bekijk deze website.

ONZE TAAL

De Nederlandse taal is en blijft boeiend; soms zijn details overbodig, soms noodzakelijk. De website van Onze Taal is voor professionals en hobbyisten, en voor iedereen die van ‘onze taal’ houdt.

BOEKBLAD

Vroeger alleen maar een ‘blad’ maar tegenwoordig natuurlijk ook online. Een vakblad voor iedereen in de uitgeverijbranche en bijna onmisbaar.

Zie de website

Taaluniversum / Taaladvies

Superhandige site, hier vind je o.a. terug hoe je bepaalde zinswendingen moet gebruiken, en oplossingen voor dilemma’s op het gebied van spelling en grammatica.  Deze website gebruiken we zelf regelmatig.

VERTALINGEN

Soms is het handig om iets op te zoeken als je even niet op een woord kunt komen, maar de vertaalwebsites werken vaak onnauwkeurig. Dan krijg je rare zinswendingen.  Probeer ’t op  Interglot

OVER TAAL

Vlaams tijdschrift over taal, tekst en communicatie. website

SYNONIEMEN

Soms zit je vast, je zoekt een woord dat er op lijkt, je wilt niet twee keer het zelfde woord gebruiken. Makkelijk als er online een oplossing voor is. website

Copyright © Educatekst 2009